Battlefield TV serie aangekondigd door EA DICE en Paramount

  Paramount heeft samen met EA DICE aangekondigd de rechten voor een Battlefield TV serie te hebben bemachtigd. Het productiebedrijf Anonymous Content is aangesteld om de serie te gaan produceren.

  De Battlefield serie bestaat al lang. Volgens DICE en EA Games leent de franchise zich dan ook goed om op het kleine scherm vertoont te worden. Paramount gaat de serie op zich nemen en stelt Anonymous Content aan om de serie te produceren. Anonymous Content klinkt misschien niet meteen bekend maar ze hebben onder andere The Revenant en twee seizoenen van True Detective gemaakt.

  Nog weinig bekend over Battlefield TV serie

  Over de setting of verhaallijn van de Battlefield TV serie is nog niets bekend. De Battlefield franchise heeft een heel scala aan settings een verhallijnen gehad, van de Eerste en Tweede wereldoorlogen tot moderne en futuristische oorlogsvoering.

  Het nieuwste deel genaamd Battlefield 1 krijgt bijvoorbeeld een verhaallijn in de Eerste Wereldoorlog, waarbij meerdere personages de revue zullen passeren om zo de speler een andere kijk te geven over de Grote Oorlog, die toch bekend staat als een oorlog die voornamelijk in de loopgraven werd uitgevochten, terwijl er in de realiteit iets meer om te doen was.

  Michael Sugar van Anonymous Content en tevens producer van de Battlefield TV serie zei het volgende over de videogame adaptatie.

  ''Battlefield heeft een fantastische en betrokken fanbase, wat het een felbegeerde franchise maakt om op de lange termijn een adaptatie van te maken. Samen met EA en Paramount TV gaan we een Battlefield TV serie maken met dezelfde toewijding voor het vertellen van een verhaal die van de game bijna vijftien jaar lang een succes hebben gemaakt.''

  Het is niet de eerste keer dat een video game naar het kleine scherm wordt gebracht. Devil May Cry en meer recentelijk Final Fantasy met een anime serie zijn al als tv serie geadapteerd.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.