Battlefield 5 release is uitgesteld naar november

  DICE heeft aangekondigd dat de Battlefield 5 releasedatum is verplaatst naar november. De game zou eerst op 19 oktober uitkomen, maar heeft nu een releasedatum gekregen van 20 november.

  Oskar Gabrielson, manager van ontwikkelaar DICE, meldt dat Battlefield 5 is uitgesteld om dingen te verbeteren. Tijdens de E3 en gamescom konden mensen al aan de slag met de game en ook heeft er gesloten alpha tests plaatsgevonden. Door de feedback van spelers te gebruiken zullen veranderingen gemaakt worden.

  Wat DICE precies gaat veranderen, is niet helemaal duidelijk, maar in een blogpost meldt de ontwikkelaar dat de ‘core gameplay ervaring’ de nodige aanpassingen krijgt. Hieronder valt ook het tempo van de gameplay, de zichtbaarheid van soldaten en het verminderen van ‘player friction’.

  Battlefield 5 release nu op 20 november

  Met de nieuwe datum heeft DICE iets meer tijd om aan het spel te sluiten. Hierdoor moet de game nog beter worden, zo stelt de ontwikkelaar:

  “We [DICE en EA] zijn ervan overtuigd dat we een van de beste Battlefield games in onze handen hebben. [Het is] een game die een emotionele reis door de single player War Stories zal leveren, een diepgaande multiplayer ervaring, Battle Royale en de nieuwe service Tides of War (...)”

  De veranderingen zullen volgens DICE al te merken zijn tijdens de open beta die op 6 september al plaats zal vinden.

  De ontwikkelaar is van plan om de tijd te nemen om aanpassingen te maken aan de game. Dit betekent dat we iets langer moeten wachten, maar waarschijnlijk ook beter resultaat zullen krijgen.

  Alles wat je bij de launch in de game kunt vinden lees je in onze special over de Battlefield 5 modes.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.