Battlefield 5 release gelekt - game heet Battlefield 1

  Het lijkt erop dat Battlefield 5 een naamsverandering gaat krijgen. Volgens een gelekte foto zal de naam van het nieuwe deel Battlefield 1 zijn. Ook is de Battlefield 5 release hiermee onthuld.

  Eerder vandaag lekte de zogeheten key art van de game uit via de Xbox Store. Hierop was te zien dat de setting van de nieuwe Battlefield waarschijnlijk de Eerste Wereldoorlog zal zijn. Nu is ook de titel en release van de game uitgelekt.

  Een foto geplaatst op Reddit toont een poster van de game met daarop groot de titel Battlefield 1. De foto lijkt genomen te zijn in een gamewinkel. Een deels zichtbare poster waarop iets te zien is over een pre-order pack levert de foto iets meer geloofwaardigheid op.

  De titel zou goed aansluiten bij de setting, als deze dus daadwerkelijk tijdens de Eerste Wereldoorlog is. Eerder kende de serie al soortgelijke namen gebaseerd op de periode, zoals Battlefield 1942, welke zich in dat jaar afspeelde.

  Battlefield 5 release foto

  Battlefield 5 release bekend

  Een tweede foto toont nog meer, namelijk de Battlefield 5 release. Hierop is te zien dat deze op 18 oktober zal verschijnen.

  Er zal ook een pre-order actie zijn. Als je de game voor de Battlefield 5 release besteld krijg je het Hellfighter Pack, wat geïnspireerd is op de Harlem Hellfighters, de eerste Afro-Amerikaans regiment dat tijdens de Eerste Wereldoorlog actie zag. De man op de poster van de game lijkt ook een Afro-Amerikaan te zijn. Daarmee is dat een ander personage dan de soldaat in de eerste teaser die DICE toonde vandaag.

  De pre-order actie lijkt enkel om enkele exclusieve items te gaan. Er is geen sprake van nieuwe mappen in het Hellfighter Pack. Waarschijnlijk kun je met de DLC jouw karakter in de multiplayer met exclusieve gear aanpassen.

  Battlefield 5 release gelekt

  Livestream vanavond

  Het is nog even wachten of Battlefield 1 daadwerkelijk de titel wordt. Vanavond om 22:00 zal de onthulling zijn middels een livestream. Daarna kun je natuurlijk alles over de nieuwe Battlefield hier lezen op XGN.nl.

  Update (22:30)

  Inmiddels is de game officieel onthuld. De Battlefield 1 release zal op 21 oktober 2016 plaatsvinden. Gamers die het spel pre-orderen of lid zijn van EA Access krijgen al toegang op 18 oktober. Ook is de eerste Battlefield 1 trailer getoond.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.