Battlefield 5 open beta startmaand onthuld

  In september is het zover. De Battlefield 5 open beta zal worden gelanceerd, waardoor spelers over heel de wereld kunnen genieten van hun eerste uren aan Battlefield 5 gameplay. De makers gebruiken de speelsessies om het spel te verbeteren.

  Het nieuws werd bekend gemaakt via een nieuwsbericht op de officiële Battlefield V website. Later is de pagina offline gehaald en wanneer je deze nu wilt bekijken krijg je een 404 error.

  Battlefield 5 open beta details

  De exacte datum van de open beta moet nog volgen, maar het is duidelijk dat deze in september zal verschijnen. Met de open beta willen de makers zich voornamelijk richten op de matchmaking, maps, modi en het balanceren van alle wapens die je op het slachtveld kunt gebruiken. DICE schreef het volgende over het balanceren van de items:

  "De best mogelijke matchmaking krijgen is een uitdaging van evenwicht; we willen spelers aan de best mogelijke server en ervaring koppelen, wat enkele momenten van wachten kan vergen, maar tegelijkertijd niet te lang hoeft te duren voor het is geïmplementeerd.¨

  Battlefield 5 komt 19 oktober uit op PS4, Xbox One en PC. Eerder publiceerden wij al een Battlefield 5 closed alpha preview, die het nodige aan details bekendmaakte van het spel. De game werd ook al getoond tijdens de E3 en ook hier hebben wij verslag van gedaan door drie toffe Battlefield 5 features uit te lichten.

  Vaker beta's

  Het is niet de eerste keer dat DICE dankbaar gebruik maakt van de trouwe fans als testers van het spel. Eerder werden namelijk bij Battlefield 1 ook al flink wat dingen veranderd na feedback uit de Battlefield 1 beta. De problemen die tijdens deze testfase werden ontdekt werden aan de tand gevoeld en waar mogelijk opgelost. Ze zagen hoe spelers bepaalde spelsituaties benaderden, waardoor elementen beter gebalanceerd werden.

  Dit systeem heeft eerder zijn vruchten afgeworpen, want volgens velen werd Battlefield 1 een zeer geslaagd product geworden. Ook wij waren lovend over de game, want in de Battlefield 1 review werd maar liefst een 9.0 gegeven. De reviewer schrijft dat dit komt door het fantastische verhaal, realistische personage en de leuke hoeveelheid nieuwe modi. Het helpt verder ook erg mee dat het spel erg grafisch erg gelikt uitziet.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.