Battlefield 5 microtransacties bij launch niet met echt geld

  Dice, de ontwikkelaar van Battlefield 5, heeft bekendgemaakt dat er, bij de launch geen microtransacties met echt geld beschikbaar zullen zijn. In het begin kan het sowieso nog niet en later kun je alleen cosmetische items kopen met echt geld. Wel kunnen spelers vanaf de launch Company Coin verdienen om hiermee items te kopen.

  Er zijn twee soorten in-game currency in Battlefield 5. Company Coin kan verdiend worden door dagelijkse missies te voltooien, je account levelen en een aantal speciale taken. Deze vorm van in-game currency kan worden gebruikt om upgrades door te voeren aan je wapens en voertuigen.

  Battlefield 5 microtransacties voor upgrades en cosmetische items

  Ook kan er worden gekozen om cosmetische items, zoals face paint en wapen skins, te kopen met de Company Coins. Bij de launch zullen er alleen cosmetische items beschikbaar zijn voor wapens en karakters en nog niet voor de voertuigen. Dit wordt beschikbaar in het eerste hoofdstuk van Tides of War.

  Naast de Company Coins, die iedereen verdiend door te spelen, kan er ook in-game currency worden gekocht met echt geld. Hiermee koop je Battlefield Currency. Hiermee kun je alleen cosmetische items kopen. Het is dus niet mogelijk om een voordeel te krijgen ten opzichte van andere spelers door middel van de Battlefield Currency. De Battlefield Currency is nog niet beschikbaar bij de launch van de game. Bij DICE vindt men dat spelers eerst een hands-on ervaring met Battlefield 5 moeten hebben voordat ze microtransacties gaan doen.

  Ryan McArthur, producer bij DICE: "Eerlijke gameplay is altijd de basis geweest voor de Battlefield games. Wij vinden dat je geen ‘echt’ geld moet kunnen gebruiken om er beter van te worden.”

  Geen battle royale en co-op modus bij launch

  Battlefield 5 zou eigenlijk op 19 oktober uitkomen, maar de releasedatum werd uitgesteld naar 20 november. Laatst werd bekend dat de game op 20 november niet uit zal komen met alle features. De battle royale modus en de co-op modus zullen pas tussen januari en maart van 2019 uitkomen. Er is geen officiële releasedatum voor de modi bekend.

  Battlefield 5 komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en is al te pre-orderen!

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.