Battlefield 1 servers offline op eerste dag

  Gamers die gisteren de open beta van Battlefield 1 wilden spelen, liepen tegen een flinke teleurstelling. Door een mogelijke DDoS aanval waren de Battlefield 1 servers offline. De servers zijn ongeveer tien uur lang niet te bereiken geweest.

  Bij het live gaan van de open beta gingen al snel de Battlefield 1 servers offline. Veel gamers die de populaire Eerste Wereldoorlog-shooter wilden spelen, kwamen hierdoor bedrogen uit. EA maakte later bekend dat de problemen niet alleen speelde bij de Battlefield 1 servers. In een tweet liet EA weten dat alle onderdelen van het bedrijf last hadden van een storing.

  Battlefield 1 servers offline door DDoS aanval

  PoodleCorp, een DDoS groep, heeft verantwoordelijkheid geclaimd. Deze groep heeft eerder servers van andere games aangevallen. EA heeft dit echter nog niet bevestigd. Momenteel is de game voor de meeste mensen weer speelbaar, maar er kunnen hier en daar nog wat connectieproblemen ontstaan. Zo'n 10 uur nadat de Battlefield 1 servers offline gingen bevestigde het bedrijf dat de dienst hersteld was.

  De aanval is in het bijzonder vervelend voor iedereen die Battlefield 1 wilde uitproberen. De DDoS-aanval heeft ongetwijfeld veel frustratie opgeleverd bij veel gamers die enthousiast waren om de game eindelijk uit te proberen.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.