Battle Royale game onthuld door makers van S.T.A.L.K.E.R.

  Dat Battle Royale games momenteel erg populair zijn, blijkt wel uit de torenhoge spelersaantallen van Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds. Ook Vostok Games komt nu met een game die gebaseerd is op dat spel principe: Fear the Wolves.

  Aangezien Fear the Wolves een Battle Royale game wordt, is het concept direct duidelijk. Honderd spelers worden in een wereld gedropt en nemen het tegen elkaar op met als doel om laatste over te blijven. Daarbij is loot verzamelen van cruciaal belang, want zo maak je jezelf sterker in vergelijking tot tegenstanders.

  Dat gebeurt in Fear the Wolves op een wel heel bekende locatie. De game speelt zich namelijk af in en rondom Chernobyl, het stadje dat in 1986 te maken kreeg met een enorme kernramp die de plaats onleefbaar maakte.

  Nieuwe Battle Royale game een soort S.T.A.L.K.E.R.?

  De keuze voor Chernobyl als setting van dienst is niet uit de lucht gegrepen. Vostok Games, de maker van Fear the Wolves, is namelijk gevormd uit de overblijfselen van GSC Game World. Dat bedrijf was verantwoordelijk voor de S.T.A.L.K.E.R franchise en die speelde zich eveneens af in en rondom Chernobyl.

  Wanneer Fear the Wolves uitkomt is nog niet bekend. Wel wordt gezegd dat de game sowieso dit jaar uitkomt voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Op het laatstgenoemde platform komt het spel eerder uit als early access titel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.