Battle.net online gaming dienst krijgt een andere naam

  Battle.net, Blizzard's online gaming dienst krijgt een naamsverandering. Battle.net wordt nu veranderd naar "Blizzard Tech". Blizzard verandert de naam omdat er volgens hen vaak verwarring is in verband met twee verschillende identiteiten waaronder alle games vallen.

  Blizzards online gaming dienst Battle.net startte in 1996. Een totaal ander tijdperk waar online diensten met namen als Heat.net en Total Entertainment Network zich een weg probeerden te banen naar het hogerop. Het ideale moment om met een goede naam voor een online dienst te komen en daarmee naam te maken.

  Maar tijden veranderen. Twintig jaar later is Blizzard uitgegroeid van een gerespecteerde gamestudio naar een industrie gigant.

  "Naarmate de tijd verstreek, hebben we gemerkt dat er regelmatig verwarring ontstaat in verband met twee verschillende identiteiten waar alle blizzard games onder vallen, Blizzard en Battle.net. Het programma Battle.net werkt in zijn algemeenheid gewoon goed en hoort er inmiddels gewoon bij. Er is verder alleen geen reden om dit programma onder een andere identiteit te gebruiken".

  Praktisch gezien verandert er vrijwel niets. Battle.net blijft gewoon bestaan, het enige wat er verandert, is de naam van Battle.net die in het vervolg "Blizzard Tech" zal heten. Wat al het geval is met "Blizzard Streaming" en "Blizzard Voice".

  Battle.net naamsverandering kort na Chris Metzen's vertrek

  Sommigen weten het misschien nog niet, maar een paar dagen geleden was Blizzard ook al in het nieuws wegens het vertrek van Vicepresident Chris Metzen van Story and Franchise Development. Dit liet hij via Battle.net Forums weten aan het publiek.

  “Bijna 23 jaar heb ik het voorrecht gehad om werelden te creeëren en games te maken met de slimste en meest creatieve geesten in de entertainmentindustrie. Ik heb naast reuzen gelopen (en op de schouders van reuzen gestaan). In het kort, ik heb de tijd van mijn leven gehad.”

  Aldus Chris Metzen. Meer hier over, lees het artikel van Dirk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.