Bathurst circuit aangekondigd voor Forza 5

  Turn 10 Studios, de ontwikkelaar van Forza Motorsport 5, heeft een nieuwe baan voor de game aangekondigd. Het Australische Mount Panorama circuit, ook wel Bathurst genoemd komt in de nieuwe racegame voor. Daarnaast zal Microsoft met een Xbox One-raceteam meedoen aan een 1000 kilometer race op het circuit later dit jaar.

  Dan Greenawalt van Turn Studios geeft aan dat de baan is toegevoegd omdat de fans hier om vroegen. Ook zegt hij dat de toevoeging op een perfect moment komt, aangezien het bedrijf in staat is circuits beter dan ooit te verwerken in een game. Greenawalt heeft er het volgende over te zeggen:

  "Om weinig circuits is zoveel gevraagd als Bathurst door de wereldwijde fanbase. En dit heeft een goede reden. Het heeft een speciaal plekje is de motorsportgeschiedenis en is een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Daarnaast kon de timing niet beter zijn om het circuit naar Forza 5 te brengen. In Forza Motorsport 5 kunnen wij het circuit tot leven brengen op een ongekende manier. Met de nieuwste technologieën kunnen wij elke karakteristiek van de baan weergeven. Elke bocht en elk recht stuk is tot de centimeter nauwkeurig nagemaakt."

  Daarnaast zal Microsoft deelnemen aan de 2013 Supercheap Auto Bathurst, die later dit jaar plaatsvindt. Deze race in een endurancerace, en zal gaan over 1000 kilometer. Microsoft zal van start gaan in een Holden VF Commodore, die bestuurd wordt door Andy Priaulx en Mattias Ekström.

  Forza Motorsport 5 komt begin volgend jaar uit voor de Xbox One. Ben je benieuwd wat wij van deze game vinden? Lees hier onze impressie.

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.