Batgirl film wordt nu geschreven door Bumblebee-schrijfster

  Batgirl gaat alsnog haar eigen film krijgen. De scenarioschrijfster van de nieuwe Bumblebee film gaat een nieuw script schrijven voor de film. De Batgirl film moet gaat over Barbra Gordon, de dochter van Gotham City politiecommissaris James Gordon.

  The Hollywood Reporter meldt dat Christina Hodson, schrijfster van de aankomende Transformers spinoff Bumblebee een nieuw script gaat schrijven voor de Batgirl film. Hodson heeft ervaring met het schrijven voor Batgirl. Ze is ook betrokken bij het schrijven van een andere spinoff voor DC, namelijk Birds of Prey waarin Batgirl ook te zien is.

  Naast dat Hodson Birds of Prey en Bumblebee schreef, heeft ze vorig jaar ook de thriller Unforgettable geschreven. Daarvoor was ze ook betrokken bij het schrijven van verschillende Transformers films. Dit is één van de redenen waarom ze de Bumblebee spinoff mocht schrijven.

  Barbra Gordon is de meest bekende versie van Batgirl, nadat ze in 1967 Betty Kane's versie van het karakter verving. Het karakter is sindsdien meerdere malen buiten de stripboeken verschenen. De laatste live-action verschijning van Batgirl was in 1997 toen Alicia Silverstone de rol vertolkte in Batman & Robin.

  Batgirl film zonder regisseur

  Eerder werd Joss Whedon, regisseur van The Avengers aangesteld om de Batgirl film te maken. Hij zou de film gaan schrijven en regisseren, maar verliet het project in februari toen hij aangaf dat hij geen goed verhaal had. Joss Whedon regisseerde ook Justice League nadat Zach Snyder wegens persoonlijke omstandigheden het project verliet.

  De films in het DC film universum worden nog lang niet allemaal goed ontvangen. De meest recente film, Justice League ontving tegenvallende reacties, zoals je in onze Justice League review kan lezen. Daarvoor bracht DC de tot nu toe enige vrouwelijke superhelden film uit die volgens onze Wonder Woman review erg goed was.

  Verder heeft DC naast Batgirl ook nog een groot aantal andere films op de planning staan voor het DC film universum, waaronder Flashpoint en Cyborg. Beide karakters werden voor het eerst geïntroduceerd in Justice League. Wonder Woman krijgt ook een vervolg, maar voor het zover is komt eerst Aquaman uit op 20 december.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.