Batgirl film aangekondigd - met Avengers regisseur Joss Whedon

  Het volgende karakter in de DC extended universe dat een solofilm zal krijgen is Batgirl. Opvallend is dat Joss Whedon de Batgirl film zal regisseren.

  Naast regisseren zal Joss Whedon ook het script van de Batgirl film schrijven en een deel produceren. Andere producenten zijn momenteel nog niet aan het project gekoppeld. De afgelopen paar maanden is het project tot stand gekomen na ontmoetingen tussen Whedon en Warner Bros. Pictures.

  Batgirl heeft nog nooit eerder een solofilm gekregen. De meest bekende Batgirl is Barbara Gordon, de dochter van commissaris James Gordon. In 1967 verscheen dit karakter voor het eerst in de comicboeken van DC.

  Batgirl film door Avengers regisseur

  Joss Whedon is een bekende naam bij DC concurrent Marvel. Whedon was onder meer verantwoordelijk voor The Avengers en diens vervolg Avengers: Age of Ultron. Voor televisie maakte Whedon de serie Agents of S.H.I.E.L.D. Whedon gaat nu bij DC proberen zijn succes te herhalen met de Batgirl film.

  De Batgirl film wordt de tweede film van DC die draait om een vrouwelijke superheld. De eerste is Wonder Woman die vanaf 2 juni in de bioscoop draait. DC heeft ook nog een Suicide Squad spin-off in de maak genaamd Gotham City Sirens, waarin Harley Quinn de hoofdrol speelt samen met andere vrouwelijke personages.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.