Batgirl-actrice Yvonne Craig op 78-jarige leeftijd overleden

  Yvonne Craig, die in de jaren '60 op tv te zien was als Batgirl, is op 78-jarige leeftijd overleden. De Batgirl-actrice leed al twee jaar aan borstkanker.

  Yvonne Craig speelde Batgirl in het derde en laatste seizoen van de Batman-tv-serie, dat in 1967 werd uitgezonden. Daarvoor was ze lid geweest van een balletgezelschap en had ze in een aantal films gespeeld, waaronder twee met Elvis Presley.

  Vanwege haar danservaring deed Yvonne Craig vaak haar eigen stunts. Naast haar rol als Batgirl (waarvan verschillende fragmenten bovenaan dit artikel te zien zijn) verscheen ze ook in een aflevering van Star Trek, als een slavin die kapitein Kirk probeert te vermoorden.

  Yvonne Craig als Batgirl was inspiratie

  Toch was Batgirl Yvonne Craigs belangrijkste rol. Nadat haar overlijden bekend werd gemaakt door haar familie, liet Gail Simone (die een tijdlang voor de Batgirl-strips van DC Comics heeft geschreven) weten hoe inspirerend de Batgirl-actrice voor haar was:

  Door de populariteit van de Batman-serie is Batgirl later ook in andere media verschenen, waaronder verschillende games. Zo speelt ze de hoofdrol in Batgirl: A Matter of Family, een DLC voor Batman: Arkham Knight.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.