Avengers Endgame deleted scene laat tranen over je wangen rollen

  Marvel heeft ter promotie van de DVD en Blu-ray release van Avengers Endgame vast een deleted scene vrijgegeven. Deze scène kan als een schok overkomen voor veel Marvel-fans. Opnieuw weet de dood van Tony Stark de fans diep te raken.

  Disney

  In de Avengers Endgame deleted scene zien we hoe verschillende personages het moeilijk hebben met de dood van Tony Stark. De grote held heeft zichzelf net opgeofferd om de wereld te redden. Nu knielt iedereen bij hem neer om hem te eren.

  Waarom is de scène verwijderd?

  De scène lijkt oorspronkelijk te zijn verwijderd, omdat al die emoties heel erg dubbelop zouden zijn met een scène die uiteindelijk wel in de film is gekomen. Zo zou het wel heel veel gejank zijn geworden als deze scène direct werd opgevolgd door de begrafenis van Tony Stark. Uiteindelijk is de scène (die bovenaan dit artikel kan worden teruggevonden) wel terug te vinden als bonusmateriaal op de DVD en Blu-ray die eind augustus in Nederland uitkomt.

  Na het zien van de scène is het opvallend dat bij de re-release van Avengers Endgame in de bioscopen, juist is gekozen om een onafgemaakte scène met Hulk als bonusmateriaal toe te voegen. Destijds waren enkele fans woedend omdat ze vonden dat Marvel weinig nieuws aan de re-release had toegevoegd. Juist deze scène had een heel verschil kunnen maken en juist extra op de emotie van al die fans kunnen inspelen.

  Is met Endgame het einde van MCU bereikt?

  Met de release van Avengers Endgame wist Marvel in ieder geval wel een mijlpaal te bereiken. Zo werd de film zodanig vaak bezocht dat die qua opbrengst nu de eerste plek in de bioscopen heeft bereikt. Hierdoor stootte de film Avatar van de troon. Een kanttekening die hierbij moet worden geplaatst is dat bij deze mijlpaal geen rekening is gehouden met inflatie. Was dit wel gedaan dan is zou Gone with the Wind de meest succesvolle film zijn.

  In ieder geval lijkt Marvel nog grote plannen te hebben om in de toekomst naar een nieuwe mijlpaal toe te werken. Avengers Endgame is ondanks Tony's dood niet het einde van het Marvel Cinematic Universe. Eerder publiceerden wij al een overzicht van MCU Phase 4. Er komen nog meerdere films en series uit met oude en nieuwe superhelden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.