Avengers Age of Ultron filmlocaties verspreid over de hele wereld

  Met nog iets meer dan een week te gaan tot de bioscooprelease van Avengers Age of Ultron, leren we meer over de locaties waar de film is opgenomen. Zo speelde de eerste Avengers film zich enkel af in de Verenigde Staten, maar het tweede deel krijgt een wat meer internationaal karakter met locaties verspreid over de hele wereld.

  Om voor wat meer afwisseling te zorgen, maakte regisseur Joss Whedon samen met andere hoge piefen van Marvel Studios de beslissing om met de Avengers Age of Ultron een wat meer globaal verhaal te vertellen.

  Hierdoor zijn nauwelijks scènes opgenomen in de Verenigde Staten, waardoor de film in de voetsporen treedt van Captain America The First Avenger, Thor The Dark World en Guardians of the Galaxy. Al deze films hebben namelijk voor het grootste gedeelte hun scènes opgenomen in Shepperton Studios (onderdeel van Pinewood Studios) nabij Londen.

  Avengers Age of Ultron filmlocaties van Zuid-Afrika tot Zuid-Korea

  Een groot deel van de Avengers Age of Ultron filmlocaties zijn dan ook in Engeland, waaronder Hawley Woods in Hampshire voor een winterse actiescène, Dover Castle Tunnels in Kent en educatieve faciliteiten in Norfolk en Surrey. Als laatste is het Hendon Police College in Londen onderdeel van de stadsachtergrond van de fictionele Oost-Europese stad Sokovia.

  Het filmen zelf is officieel gestart op 11 februari 2014 in Johannesburg Zuid-Afrika, waar de tweede filmcrew naartoe is gegaan voor het filmen van actiescènes zonder de hoofdrolspelers. Hierna verhuisden de filmopnames naar Noord-Italië, waar scènes zijn geschoten bij Fort Bard in Valle d'Aosta, waar volgens geruchten scenes zijn opgenomen met Baron Wolfgang von Struckerm gespeeld door Thomas Kretschmann.

  Deze opnames duurden ongeveer een week, voordat de crew opnieuw ging verhuizen, ditmaal naar Zuid-Korea voor twee weken. Hier is de crew, en Captain America (Chris Evans), door omstanders gespot op de Mapo-brug boven de Han rivier en nabij Saebit Dungdungseom, een kunstmatig eiland dat waarschijnlijk in de film wordt gebruikt als het hoofdkwartier van een IT-instituut.

  Avengers Age of Ultron filmlocaties Scarlet Witch Elizabeth Olsen

  Schepen ontmantelen met superhelden in Bangladesh

  Als laatste zijn er een aantal scènes opgenomen in Bangladesh, waaronder de Chittagong Ship Breaking Yard. Dit is een plek waar gigantische schepen worden ontmanteld voor hun metalen, en tevens een plek waar mensen in verschrikkelijke situaties moeten werken. Zo was deze plek vroeger een toeristenattractie, maar wegens slechte veiligheidsomstandigheden wordt het afgeraden om het te bezoeken.

  Het filmen van Avengers Age of Ultron is uiteindelijk op 6 augustus gestopt, dus ongeveer zes maanden na de start. In de eerder uitgegeven trailers, kun je al enkele besproken locaties spotten, maar op 22 april kun je de film volwaardig in de bioscoop zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.