Avatar sequel komt er aan - vier nieuwe Avatar films aangekondigd

  Avatar, de best verkopende film aller tijden krijgt echt een vervolg. De Avatar sequel over de blauwe aliens, die door mensen onderdrukt werden voor grondstoffen, was al meerdere malen eerder aangekondigd maar werdt telkens weer uitgesteld. Tot nu, althans, zo lijkt het.

  James Cameron, de regisseur van de eerste Avatar film heeft tijdens een presentatie van 20th Century Fox op CinemaCon bevestigd dat er in de aankomende jaren meerdere Avatar films op het witte doek zullen verschijnen.

  De regisseur kwam persoonlijk het podium op tijdens de conferentie om het nieuws aan de man te brengen. Avatar 2 zal rond kerst 2018 moeten verschijnen. Avatar 3 moet in 2020 het licht zien, Avatar 4 volgt in 2022 en Avatar 5 staat gepland voor 2023.

  Avatar sequel(s) krijgen geen opeenvolgende verhaallijn

  Tijdens CinemaCon zei Cameron dat hij heeft besloten om een gigantische cinematografisch uitdaging en proces aan te gaan met deze films. Hij wil de limiten van onze kunstvormen testen.

  Cameron is op dit moment bezig met screenwriters en designers om de wereld van de Avatar sequel vorm te geven. De omgevingen, culturen, en alles wat er voor nodig is om het tot leven te wekken zal uit de kast worden getrokken volgens Cameron.

  De vervolgen op Avatar zullen geen opeenvolgende verhaallijn krijgen. De films zullen losstaande verhalen krijgen maar vormen samen een complete saga.

  Tijdens de conferentie werd er artwork van de Avatar sequel getoond. In dit artwork werden onder andere Na'vi onder water getoond, in de lucht en Na'vi die tot een andere stam leken te horen. Dat laatste maakt het gedeelde universum met losstaande verhalen extra geloofwaardig.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.