Australische gamewinkel noemt Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima game

  Hoewel Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima's naam niet meer draagt, maakt de Australische gamewinkelketen JB Hi-Fi duidelijk dat de spionagegame wel degelijk afkomstig is van de Japanse ontwikkelaar. Dat doet het bedrijf met handgeschreven borden.

  Op de Australische site van Kotaku zijn foto's te zien van diverse borden, waarop staat dat de nieuwe Metal Gear Solid een Hideo Kojima game is. Dit is een reactie op de beslissing van Konami om Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima's naam niet meer te laten dragen.

  Eerder had de uitgever namelijk alle verwijzingen naar de ontwikkelaar verwijderd van het doosje van Metal Gear Solid 5. Dit leidde tot aanhoudende geruchten dat Konami en Kojima niet meer met elkaar overweg kunnen, hoewel dit officieel altijd ontkend is.

  Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima's game

  Toch wil JB Hi-Fi er geen twijfel over laten bestaan dat Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima's geesteskind is. Een fan fotografeerde een van de borden die de keten gebruikt in Sydney en zette de foto op Twitter, waarna Kojima zelf deze retweette:

  Ook winkels in andere Australische steden hebben de borden geplaatst. In sommige winkels hebben medewerkers zelfs het symbool van Kojima Productions getekend, zoals op deze foto te zien is:

  Metal Gear Solid 5 Hideo Kojima

  Metal Gear Solid 5 is vanaf 1 september verkrijgbaar voor PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en One en PC.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.