Augmented Reality technologie laat objecten tegen slechtzienden praten

  Als je blind bent kunnen bepaalde situaties lastig zijn. Een andere omgeving, zoals een nieuwe supermarkt, maakt het al snel moeilijk. Onderzoekers hebben misschien wel de oplossing gevonden voor dit probleem. Dankzij Augmented Reality technologie kunnen objecten praten tegen slechtzienden.

  Het bedrijf Caltech heeft een Cognitive Augmented Reality Assistant (CARA) ontwikkeld, zodat slechtzienden de omgeving beter kunnen begrijpen. Het maakt gebruik van Microsoft's HoloLens om de omgeving te registreren. Het apparaat noemt dan voor je op wat voor soort objecten er voor je staan.

  Als je dan bijvoorbeeld dichterbij een tafel komt noemt CARA specifiek op wat er allemaal voor je staat. Links staat een lamp, rechts een laptop en voor je staat de stoel. Waar je ook naar kijkt alles praat tegen je, maar niet tegelijk. CARA is zo gemaakt dat elk object één voor één zichzelf opnoemt.

  Augmented Reality technologie helpt de slechtzienden

  CARA praat niet altijd even hard tegen je. Hoe verder het object van jou vandaan is, hoe zachter je het geluid hoort. Zo weet je meteen of een object dichtbij of ver weg staat. Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door Augmented Reality. Dit is overigens niet hetzelfde als Virtual Reality. Wij leggen het verschil tussen Augmented Reality en Virtual Reality voor je uit.

  Je hebt daarnaast ook verschillende apps die Augmented Reality gebruiken, zoals Pokémon GO. Wij hebben een lijstje met de top 5 Augmented Reality GO games die ook tof zouden zijn. Als de technologie al zo ver is dat we slechtzienden kunnen helpen met Augmented Reality, wat kunnen we dan in de toekomst nog meer met AR?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.