Augmented Reality headset van Magic Leap over half jaar uit

  Terwijl bedrijven inmiddels meer inzetten op virtual reality, lijkt de tegenhanger augmented reality maar moeilijk van de grond te komen. Magic Leap werkt daarentegen al een tijdje aan een eigen Augmented Reality headset en Bloomberg meldt nu dat deze binnen een half jaar op de markt moet komt.

  De informatie komt van anonieme bronnen binnen het bedrijf. De headset zou tussen de 1.500 en 2.000 dollar kosten, wat omgerekend zo’n 1.200 tot 1.700 euro is. Magic Leap is nog wel op zoek naar investeerders om in totaal 500 miljoen dollar op te halen.

  Het geld is nodig om de AR-headset op de markt te kunnen brengen. Daarbij wil Magic Leap zelf de software en hardware ontwikkelen. Daar zijn dure onderdelen voor nodig. Onder andere het Singaporese staatsfonds Temasek is betrokken bij de investeringen.

  Augmented Reality headset van Magic Leap

  Het Amerikaanse bedrijf is al een aantal jaren bezig met het verwezenlijken van de eigen headset. In 2015 toonde Magic Leap meerdere video’s met beelden van hoe de omgeving er in Augmented Reality uit moet zien. Bovenop de bestaande wereld komt een laag projecties.

  Tot op heden zijn er niet veel details bekendgemaakt en het is dus maar de vraag hoe het ervoor staat met de ontwikkeling van de headset. Nu staat er in ieder geval een einddatum vast, wat een bevestiging is dat de headset er wel degelijk aan komt.

  Andere AR-projecten

  Naast de headset van Magic Leap zijn er meer producten die Augmented Reality tot leven brengen. Zo zal met iOS 11 de ARKit uitkomen, een framework waarmee ontwikkelaars en andere bedrijven aan de slag kunnen met de bijzondere technologie. De iPhone zal hier ook een functie voor hebben, wat Apple tijdens de presentatie van dinsdag liet zien met The Machines.

  Google bracht in 2015 al een bètaversie van Google Glass uit, maar heeft het bedrijf het project vervolgens stopgezet. Een consumentenversie is er niet van gekomen. Ook Microsoft doet mee met de HoloLens, waarvan bovendien in 2019 een flink verbeterde versie uit moet komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.