Assassin's Creed Origins easter egg hint naar Watch Dogs

  In eerdere Assassin’s Creed en Watch Dogs games waren al hints te vinden over een gezamenlijk universum, maar nu blijkt er ook een Assassin’s Creed Origins easter egg te bestaan die beide series met elkaar verbindt. Mocht je de game nog niet gespeeld hebben, dan kun je een kleine spoiler verwachten.

  Ook in Origins is sprake van een moderne wereld naast het oude Egypte. Voorgangers Unity en Syndicate deden hier weinig mee, maar in het nieuwste deel kan je weer enigszins vrij rondlopen. Daar zul je een video vinden over het lot van Olivier Garneau, die een rol speelde in Assassin’s Creed 4: Black Flag.

  In Black Flag kom je in de moderne wereld Garneau tegen, die een hoge functie heeft in het bedrijf Abstergo Entertainment. Hij moet op een gegeven moment nodig weg en we zien hem daarna niet meer terug. Heb je de eerste Watch Dogs gespeeld dan weet je misschien wel wat er van hem geworden is. Een zeker moment uit die game is namelijk ook in Origins te zien op een foto met protagonist Aiden Pearce herkenbaar in beeld.

  Assassin's Creed Origins easter eggs begonnen als grap

  De overlapping van beide gameseries begon als een grap, maar is inmiddels uitgegroeid tot meer. Darby McDevitt, narrative director van Ubisoft kwam in eerste instantie voor de lol met het idee van een mini cross-over. Ubisoft besloot het uiteindelijk te gebruiken en heeft het sindsdien uitgebouwd over meerdere games.

  Assassin’s Creed Origins is de nieuwste game van Ubisoft en draait om Bayeks strijd tegen de Ancient Order in het oude Egypte. Met een nieuwe setting die ver teruggaat in de tijd, een RPG tintje en heel wat nieuwe features kreeg het een 9 in de review. Hij is uit voor PS4, Xbox One en PC.

  Watch Dogs 2 is het laatste deel van de gameserie over hackers. Wij gaven het in de review een 8 en merkten op dat de game heeft geleerd van de fouten uit het eerste deel, maar ook een aantal minpunten had. Ook Watch Dogs 2 kwam uit op PS4, Xbox One en PC.

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.