Assassin's Creed Odyssey DLC dialoog en scenes toch aangepast

  Assassin’s Creed Odyssey DLC Shadow Heritage krijgt toch een aangepaste dialoog en een paar aangepaste scènes. Dit besloot Ubisoft na de kritiek die de DLC kreeg. De kritiek ging over het feit dat je personage geforceerd een heteroseksuele relatie aan moest gaan, zonder dat je daarbij keuze had.

  In Assassin’s Creed Odyssey krijg je voor sommige quests te maken met romantiek-opties, waarvan sommige ook homoseksuele romantiek-opties. De speler is vrij die keuze te maken, of je kiest een heteroseksuele relatie, of je kiest een homoseksuele relatie. In de laatste DLC, Shadow Heritage, was die keuze niet mogelijk. Je moest per se een relatie met het andere geslacht aangaan en daar was niet iedereen het mee eens.

  Ubisoft besloot om na de vele kritieken toch de dialoog-opties en scenes iets aan te passen voor de Assassin’s Creed Odyssey DLC. De speler moet nu beter nadenken over de keuzes die hij of zij maakt, want die gaan van belang zijn voor later in de game en het volgende hoofdstuk: Bloodline.

  Assassin's Creed Odyssey DLC verhaallijn

  De bedoeling voor Assassin’s Creed Odyssey DLC’s verhaallijn was dat je Kassandra of Alexios in verbinding bracht met de verhaallijn van de Assassins in de andere games van Assassin’s Creed. In de DLC eindigde je personage in een relatie met de zoon (of dochter) van Darius om vervolgens een zoon te krijgen. Zelfs als je Darius’ zoon of dochter helemaal niet zag zitten, moest je toch een heteroseksuele relatie met hem of haar aangaan.

  Als je eerder in de game al had uitgedrukt dat je homoseksueel was, maakte dat niks uit voor de DLC. Ubisoft verontschuldigde zich voor het feit dat ze de spelers de keuze uit handen nam. De game ontwikkelaar besloot om toch de verhaallijn iets aan te passen. Het tweede hoofdstuk, Shadow Heritage, maakt deel uit van de Legacy Of The First Blade DLC en kwam uit op 15 januari. Het volgende en tevens laatste hoofdstuk, Bloodline, komt ergens in maart.

  Wat vind jij tot nu toe van de Assassin’s Creed Odyssey DLC? Ben je nog niet helemaal bekend met de game, maar wil je er wel meer over weten? Lees dan onze Assassin’s Creed Odyssey review en kom meer te weten over de game.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.