Apple's Family Sharing feature uitgelegd

  Apple apparaten krijgen binnenkort een Family Sharing feature. Dankzij de Cloud kunnen aankopen binnen de familie gedeeld worden. Family Sharing komt uit zodra iOS 8 en Mac OS X Yosemite updates uitkomen voor consumenten,

  Zes mensen kunnen in totaal meedoen aan de Family Sharing feature. Eén iemand is hiervan de beheerder. Data en aankopen kunnen hiermee uitgewisseld worden, bijvoorbeeld gezinslid A heeft app X gekocht, en gezinslid B kan dat zien en vervolgens uit de lijst van gezinslid A app X downloaden.

  Family Sharing maakt ook automatisch een fotoalbum voor de familie aan. Een gedeelde kalender is ook onderdeel van de feature. Family Sharing maakt gebruik van datalocatie en is dus compatibel met de apps Find My Friends en Find My Devices.

  Family Sharing voorkomt in-app aankopen

  Family Sharing heeft verder een hele belangrijke functie: dankzij Family Sharing moet er toestemming gevraagd worden aan de beheerder voordat er in-app aankopen gedaan kunnen worden.

  Dit lost het probleem van kinderen die aankopen doen in de getale van duizenden euro's. Dit bleek zo'n probleem te zijn dat de overheid van het Verenigd Koninkrijk zelfs een onderzoek startte naar in-app aankopen in mobiele games die gericht zijn op kinderen. Dankzij Family Sharing lijkt het probleem echter aan een einde te komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.