Apple winst goed voor 91% van totale markt

  Strategy Analytics heeft een rapport uitgebracht waarin de totale winst op het gebied van smartphones in het derde kwartaal van 2016 te vinden is. De Apple winst is goed voor een aandeel van meer 90%.

  In totaal wisten alle bedrijven op het gebied van smartphones meer dan 9,4 miljard dollar winst te genereren in het derde kwartaal van 2016. Opvallende uitschieter in het rijtje winstgevers is Apple. Het Amerikaanse bedrijf mag namelijk 8,5 miljard dollar bijschrijven op eigen rekening.

  Apple winst is 42 keer hoger dan nummer twee Huawei

  De Apple winst is verantwoordelijk voor 91% van de totale markt. Nummer twee op de lijst is Huawei die 2,4% van de totale winst mag opstrijken. Voor het eerst mag Huawei zich nummer twee noemen op de lijst van meest winstgevende smartphone bedrijven. Hiermee is Huawei ook meteen de meest winstgevende ontwikkelaar van Android telefoons.

  Smartphone ontwikkelaarWinst (Dollars, in Miljard)Winst percentage
  Apple$8.591.0%
  Huawei$0.22.4%
  Vivo$0.22.2%
  OPPO$0.22.2%
  Overig$0.22.2%
  Totaal$9.4100.0%
  Cijfers zijn afgerond op één decimaal

  Op nummer drie en vier vinden we Vivo en OPPO, beide uit China. Een ontwikkeling die zou kunnen duiden op veranderingen op het gebied van smartphones. Consumenten worden prijsbewuster over smartphones en kiezen voor de telefoon met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

  Strategy Analytics zegt dat Apple het drastische verschil in winst te danken heeft aan het effectief verhogen van de prijzen, terwijl de productiekosten per telefoon omlaag zijn gegaan. Een bijzondere ontwikkeling die duidelijk zijn vruchten afwerpt voor het electronica bedrijf uit Cupertino, Californië.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.