Apple Watch Theater Mode komt in volgende update

  Apple is bezig met een nieuwe update voor de haar wearables. In de update zit ook een Apple Watch Theater Mode, waarmee je zonder moeite je smartwatch om kan houden in de bioscoop.

  De Apple Watch Theater Mode komt in de nieuwste update voor het besturingssysteem van Apple Watches, namelijk WatchOS 3.2. Met Theater Mode kunnen gebruikers eenvoudig het geluid uitzetten en voorkomen dat het scherm van het horloge aangaat wanneer de gebruiker zijn pols draait. Hierdoor hoeft het horloge niet uitgeschakeld te worden in de bioscoop en hoeven mede-bioscoopganger zich niet te storen aan het licht van jouw horloge.

  Nog wel berichten ontvangen in met Apple Watch Theater Mode

  Notificaties zullen nog steeds ontvangen worden en de gebruikers voelt ze ook binnen komen dankzij de haptic engine in het horloge. Berichten kunnen daarna toch bekeken woorden door de draaiknop aan de zijkant in te drukken of eenmaal op het scherm te tikken om deze toch aan te zetten. Erg handig voor onder andere de bioscoop, theater en dergelijke.

  Daarnaast hoort bij WatchOS 3.2 ook SiriKit. Deze was al beschikbaar voor de iPhone, maar komt nu ook naar de Apple Watch. Hiermee kunnen de ontwikkelaars van apps gebruik maken van Siri om hun apps aan te sturen. Zodra ontwikkelaars hiervan dus gebruik maken kan het mogelijk zijn dat je via Siri op je smartwatch een bericht stuurt via Whatsapp of een taxi bestelt via Uber.

  Er is nog geen datum bekend over wanneer Watch OS 3.2 met de Apple Watch Theater Mode uit gaat komen. De meest recente update. WatchOS 3.1.3 werd deze week nog uitgebracht en bevat niet meer dan een paar beveiligingsupdates.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.