Apple Watch Series 4 aangekondigd tijdens Apple Event 2018

  Het is september, wat elk jaar weer betekent dat Apple haar nieuwe speelgoed uit de doeken doet. Ook dit jaar is het weer het geval en heeft het techbedrijf genoeg te tonen. De eerste aankondiging in een reeks is namelijk de Apple Watch Series 4, die een aantal verbeteringen met zich meebrengt.

  De vierde generatie Apple Watches heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd gekregen vergeleken met vorige versies van de slimme horloges. De grootste verandering is het scherm, dat ditmaal 30 procent groter is dan bij vorige generaties. Dit heeft het bedrijf voor elkaar gekregen door de schermranden nog verder naar buiten te duwen en het dekkende glas mee te laten krommen met de randen op het horloge.

  En dat grotere scherm wordt direct goed benut door de software, door het gebruik van nieuwe watchfaces die worden toegevoegd aan het besturingssysteem. Daarbij kan meer content worden gecombineerd. Hierbij moet gedacht worden aan kalenderweergave, foto's of navigatie. Apple geeft met het grotere scherm de mogelijkheid om meer data tegelijk te tonen.

  Ook de hardware van de Apple Watch Series 4 krijgt een upgrade

  Een andere aanpassing aan de Apple Watch Series 4 is de digital crown; de knop op het horloge. Deze heeft nu haptic feedback ingebouwd, wat inhoudt dat de knop kan trillen als hij aangeraakt wordt. Daarbij is de microfoon van plek veranderd om echo tegen te gaan en is het speakertje op de smartwatch een stuk luider dan op vorige modellen.

  Al dat moois moet natuurlijk goed werken met goede hardware en ook op dat front is er goed nieuws. de nieuwe S4-chip die in het horloge zit moet namelijk tot twee keer sneller zijn dan de oudere generaties Apple Watches, waardoor het dagelijks gebruik geheel vlekkeloos moet verlopen.

  Die betere hardware verwelkomt eveneens nieuwe softwarefuncties. Zo kan Apple Watch Series 4 je hartslag op meer manieren volgen, waardoor het horloge kan aangeven of je hartslag te hoog of te laag is en je kunt zelfs een hartfilmpje maken met de Apple Watch. Ook als je een nare val maakt, kan het horloge helpen, door een SOS uit te zenden nadat je gevallen bent en langere tijd niet reageert.

  Apple Watch Series 4

  Nieuwe horloges komen later dit jaar uit

  De Apple Watch Series 4 lijkt de naam smartwatch dan ook zeker eer aan te doen. De gloednieuwe horloges van Apple komen 21 september uit en hebben een adviesprijs vanaf 400 dollar, of vanaf 500 dollar voor het cullular-model. Een europrijs is op het moment van schrijven nog niet bekend.

  Tijdens het Apple Event 2018 was de Apple Watch Series 4 niet het enige stukje nieuwe hardware. Het bedrijf toonde namelijk ook haar gloednieuwe iPhone-modellen. de iPhone XS en iPhone XS Max borduren verder op de basis die is gelegd met de iPhone X vorig jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.