Apple watch bandjes worden mogelijk slimmer

  Een patent dat onlangs is opgedoken toont het idee voor een slimmere horlogeband voor Apple's smartwatch. De Apple Watch bandjes krijgen volgens het patent gps en een accu, zodat het niet de energie van je horloge opslokt.

  Het Apple Watch bandje krijgt dus GPS mee, maar ook een zweetmeter en een bloeddrukmeter, op deze manier kun je dus jezelf in de gaten houden. Dit ligt aardig in de lijn die Apple wil aanhouden met haar nieuwe producten, op de presentatie van vorige week maakte het techbedrijf al meer dan duidelijk dat ze meer in de richting van health and fitness op willen gaan.

  Verder zouden er op de Apple Watch bandjes ook een thermometer en hygrometer zitten, zodat je dus vanaf je horloge zowel je eigen temperatuur als het weer buiten kunt zien. Het bandje zou verder behoorlijk geavanceerd zijn, zo zou er ook een snelheidsmeter zitten voor het hardlopen en een kompas voor als je verdwaalt tijdens het hardlopen.

  Apple Watch bandjes of Apple Sport bandjes?

  Er wordt in het patent gesproken over een bandje voor een wearable device, dit zou dus betekenen dat het om een speciale fitnessband voor je Apple Watch gaat. Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat het hier om een compleet nieuw product gaat in de lijn van speciale fitness trackers. Aangezien Apple dit soort bandjes nog niet heeft en er wel een grote markt voor is, zou het een logische stap zijn voor het bedrijf.

  Natuurlijk gaat het hier alleen nog maar om een patent voor de bandjes, we hebben nog geen zekerheid of het uiteindelijke product daadwerkelijk op de markt zal komen. Maar zoals gezegd, aangezien Apple volop inzet op de health and fitness markt, zou het best wel eens kunnen dat je binnenkort met een slim bandje op je slimme horloge rondloopt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.