Apple Volkswagen deal voor zelfrijdende auto's

  Apple werkt al een tijdje aan een software voor zelfrijdende auto's. Nu is dan ook de Apple Volkswagen deal bekend: de bedrijven werken samen om zelfrijdende busjes te maken, bedoeld om Apple-medewerkers te vervoeren binnen de Apple-campus.

  Al eerder was bekend dat Apple zelfrijdende auto's test in Californië. Nu is bekend dat het bedrijf samenwerkt met Volkswagen om zelfrijdende busjes te maken, bedoeld om Apple werknemers te vervoeren binnen de campus van Apple. Het gaat om de bestaande T6 Transporter-busjes die worden omgebouwd tot zelfrijdende auto door middel van een software van Apple.

  Software van de Apple Volkswagen-busjes

  Vorig jaar bevestigde Tim Cook, directeur van Apple, dat het bedrijf bezig was met autonome systemen. Hij noemde de technologie toen "erg belangrijk". Sindsdien gaan geruchten dat Apple bezig is met het maken van software die autofabrikanten in hun auto's kunnen plaatsen.

  Het bedrijf had een aantal jaar geleden plannen om zelf auto's op de markt te brengen, maar dit liep helaas uit op niets. Toen had het bedrijf plannen om samen te werken met populaire autofabrikanten Mercedes en BMW, maar ook dit liep uit op niets. Dit kwam omdat het bedrijf data- en design informatie eiste van de autofabrikanten, en hier wilden ze niet aan meewerken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.