Apple verkoopcijfers breken records dankzij iPhone

  Apple heeft haar financiële resultaten voor het eerste kwartaal laten zien, waarin een recordomzet is gedraaid. Volgens de tech-gigant is dit vooral te danken aan het aantal verkochte iPhones. De Apple verkoopcijfers zijn van het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 27 december 2014.

  Het bedrijf verkocht afgelopen kwartaal 74,5 miljoen iPhones, en ook de Mac verkocht goed. De omzet kwam hierdoor uit op 74,6 miljard dollar, waarvan 18 miljard winst. Ter vergelijking, in hetzelfde kwartaal een jaar eerder kwamen de Apple verkoopcijfers uit op een omzet van 57,6 miljard dollar en een nettowinst van 13,1 miljard dollar.

  Apple verkoopcijfers "uitstekend" volgens Cook

  Tim Cook, CEO van Apple, is tevreden over de resultaten:

  "We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Dankzij de ongekend hoge vraag naar Apple producten hebben we een uitstekend kwartaalresultaat behaald.

  Onze omzet is het afgelopen jaar met maar liefst 30 procent gegroeid naar 74,6 miljard. Onze medewerkers hebben hiervoor een absolute topprestatie geleverd."

  Ook Luca Maestri, CFO bij Apple, spreekt van een mijlpaal:

  "De uitzonderlijke resultaten hebben geresulteerd in een 48 procent hogere winst per aandeel voor het afgelopen jaar en maar liefst 33,7 miljard dollar aan liquide middelen uit bedrijfsactiveiten gedurende het kwartaal, een absoluut record."

  De totale beurswaarde van Apple was al boven de 700 miljard gestegen, mogelijk helpt de Apple Watch om de 1 biljoen dollar grens te halen. De Apple Watch komt in april uit, maar het is niet bekend of dat ook in Nederland dan zal zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.