Apple TV 4K 2017 aankondiging toont nieuwe hardware

    Fans van Apple TV kunnen hun handen in de lucht gooien, want er komt een nieuw model op de markt. Tijdens het Apple Event 2017 heeft het bedrijf de Apple TV 4K 2017 aangekondigd en tijdens de onthulling is getoond wat het nieuwe apparaat allemaal kan.

    De voornaamste nieuwe functie van de Apple TV 4K is, zoals de naam al verklapt, de ondersteuning voor 4K-resoluties tezamen met HDR. Daarmee komt Apple op gelijke hoogte met diverse andere streamingapparaten, zoals de Chromecast, die reeds ondersteuning hadden voor 4K.

    Door de sprong in resolutie heeft Apple ook de interface van de Apple TV aangepakt. Deze is helemaal geoptimaliseerd voor de hogere output en tevens zijn de screensavers ditmaal in 4K te bewonderen. Om al dit pracht en praal te laten zien heeft het bedrijf ook onder de motorkap wat wijzigingen doorgevoerd. Zo bevat de Apple TV 4K een A10X Fusion processor, dezelfde chip die ook terug te vinden is in de iPad Pro.

    Dit samen met maar liefst drie gigabyte aan RAM-geheugen zorgt ervoor dat de Apple TV 4K tweemaal zo snel is als het meest recente model dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Mensen die reeds films gekocht hebben op iTunes kregen tijdens de presentatie nog meer goed nieuws te horen, want alle gekochte films krijgen gratis een upgrade naar 4K met HDR. Hierdoor ogen reeds aangeschafte films mooier dan ooit tevoren.

    Apple TV 4K 2017 release ook bekendgemaakt

    Samen met de nieuwe Apple TV 4K wordt ook een nieuwe afstandsbediening geregeld. Wederom kan met de bediening Siri worden gebruikt en is de afstandsbediening tevens een verlengde bij het gebruik van sommige apps. Hierdoor zal het navigeren op de nieuwe Apple TV wederom vlekkeloos gaan.

    De Apple TV 4K komt later deze maand nog op de markt. Reserveren kan vanaf 15 september aanstaande en het streamingapparaat wordt een week later al uitgeleverd. Geïnteresseerden hoeven dus niet lang te wachten voor zij hun Apple TV een upgrade kunnen geven.

    ┬ę 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.