Apple Store verwijdert Apple Watch concurrenten

  Apple heeft concurrerende smartwatches uit haar Apple Store verwijderd. Hiermee wil Apple ruimte creëren voor de verkoop van haar eigen wearable de Apple Watch.

  Apple is gestopt met de verkoop van de Nike FuelBand en Jawbone Up in haar winkels, dit meldt de Amerikaanse techsite Re/code. De site heeft in meerdere Amerikaanse winkels gecontroleerd of de concurrerende fitnesstracker nog in de winkels liggen.In San Francisco, Palo Alto, Los Angeles en New York zou Apple de populaire fitnesstrackers de Nike+ FuelBand en Jawbone Up uit de Apple Store verwijderd hebben.

  De Mio, een hartslagmeter die gedragen kan worden om de pols zou alleen nog wel beschikbaar zijn in de online store van Apple.

  Op 24 April komt de Apple Watch in de winkels te liggen, overigens nog niet in Nederland. Met de Apple Watch wil het bedrijf zich gaan richten op de steeds populairder wordende fitness markt. De Apple Watch is uitgerust met een persoonlijke fitnesstrainer en de mogelijkheid om gegevens, zoals hartslag en voetstappen te meten.

  Apple weigerde commentaar te geven, het zei alleen dat het regelmatig evaluaties doet en regelmatig haar aanbod vernieuwd.

  Apple Store verwijdert concurrenten niet voor de eerste keer

  Het is niet de eerste keer dat Apple concurrerende producten uit haar Apple store verwijderd. Eerder al verwijderde Apple Bose hoofdtelefoons na de overnamen van Beats, een populaire hoofdtelefoon merk. Apple kocht Beats vorig jaar voor 2,21 miljard euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.