Apple Sim: simkaarten voor meerdere providers

  In de nieuwe iPad Air 2 en iPad Mini 3 zit een simkaart die geschikt is voor meerdere providers. Met Apple Sim zou je tijdelijke contracten af kunnen sluiten bij verschillende netwerkaanbieders.

  Op het evenement gisteren werd niet over gesproken over Appel Sim, maar informatie hierover is wel te vinden op de website van Apple. De nieuwe iPads met draadloze functionaliteit hebben standaard een simkaart ingebouwd die niet aan een specifieke provider verbonden is. Providers kunnen zelf aangeven of ze mee willen doen.

  Hierdoor is het mogelijk om tijdelijk een abonnement bij een provider af te sluiten, om vervolgens over te stappen naar een andere. De simkaart hoeft met Apple Pay dus niet vervangen te worden. Dit is bij het aankomende model van de nieuwe iPad waarschijnlijk wel mogelijk, maar het zou kunnen dat Apple dit in de toekomst laat vallen en overgaat op Apple Sim.

  Apple Sim alleen in VS en UK

  Deze Apple Sim werkt momenteel alleen in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk, maar kan (net als Apple Pay) eventueel later naar de rest van de wereld komen. Ook zou het goed kunnen dat de simkaarten ook in iPhones worden gebouwd, maar daar is nog niks over bekend.

  Gisteren maakte Apple zijn nieuwe tablets bekend tijdens een speciaal georganiseerd evenement. De iPad Air 2 en de iPad Mini 3 kunnen vanaf vandaag gereserveerd worden en worden vanaf volgende week verscheept. Ook kondigde Apple een nieuwe Mac aan met 5K-Retina beeldscherm en werd de Mac Mini onthuld.

  iOS 8.1, de update die veel van de problemen van iOS 8 moet verhelpen, verschijnt maandag.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.