Apple recordomzet behaald door aantal verkochte iPhone's

  Apple heeft een persoonlijk record te pakken. Door het aantal verkochte iPhone's is de Apple recordomzet dit kwartaal namelijk gestegen ten opzichte van de afgelopen jaren. Ondanks dat het bedrijf een stuk minder iPhone's verkocht dan in het laatste kwartaal van 2016, wist Apple ook een recordwinst neer te zetten.

  Dat blijkt uit de cijfers van het laatste kwartaal van Apple, waarin staat dat het bedrijf een omzet van 88,3 miljard heeft geboekt in de afgelopen maanden. Dit komt mede omdat er 77,3 miljoen iPhone's zijn verkocht, dat is minder dan het record verkochte iPhone's van het laatste kwartaal in 2016, toen gingen er namelijk 78,2 miljoen iPhone's over de toonbank.

  Minder iPhone's verkocht dus, maar er is wel een recordomzet geboekt. Dit komt vooral door de iPhone X, op dit moment de duurste telefoon van het bedrijf die verkrijgbaar is op de markt.

  CEO Tim Cook over Apple recordomzet

  Apple's CEO Tim Cook beaamt dat het de recordomzet van het Amerikaanse bedrijf vooral te danken heeft aan de iPhone X:

  "We zijn ongelooflijk blij dat we mogen vertellen dat Apple deze records heeft weten te pakken. De iPhone X heeft ons verwachtingen overtroffen en is al sinds de datum van uitkomst in november onze best verkopende iPhone. ''

  Andere Apple producten deden het ook prima in de verkoop, zo zijn er bijna 13,2 miljoen iPad's verkocht. Dat zijn er een stuk meer dan in het laatste kwartaal van 2016, toen gingen er namelijk 10,3 miljoen iPad's over de toonbank. De cijfers die wel zijn gedaald zijn die van de Mac. Daar zijn er iets meer dan 5,1 miljoen van verkocht, waar in het laatste kwartaal van 2016 er nog bijna 5,4 miljoen werden verkocht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.