Apple rechtszaak om onvrede mogelijk moedwillig defect bij MacBook

  Apple consumenten zijn laaiend. Hun toetsenbord is defect en naar hun mening is Apple de schuldige, omdat ze moedwillig producten zou hebben verkocht waarvan Apple weet dat ze niet deugen. Hierom wordt dan ook een Apple rechtszaak aangespannen.

  De consumenten klagen Apple aan omdat ze vinden dat de toetsenborden van de MacBook en MacBook Pro defect gaan door een ontwerpfout. Volgens AppleInsider zou Apple mogelijk al van dit defect af hebben geweten voordat de producten de markt op gingen.

  Apple rechtszaak om Macbooks

  De getroffen consumenten zien graag dat hun Apple laptop gratis wordt vervangen. Om hun onvrede te laten zien ondertekenden ruim 20.000 mensen een online petitie. Hieruit blijkt dat een hoop mensen last hebben van een defect toetsenbord en het aantal mensen dat klachten doorgeeft wordt steeds groter. Op het moment staat de petitie nog open, zodoende kunnen nog steeds mensen voor deze kwestie een stem laten horen.

  De aanklagers zijn van mening dat Apple al wist dat haar toetsenborden niet helemaal deugen. De nieuwere MacBooks hebben een toetsenbord waarbij gebruik wordt gemaakt van een zogenoemde vlindermechaniek. Volgens Apple zou dit stabieler zijn dan traditionele mechanieken. Ook maakt deze techniek het mogelijk dat de Macbooks zo dun kunnen zijn.

  Zwakkere mechaniek

  Het blijkt daarentegen dat deze nieuwe vlindermechaniek ervoor zorgt dat toetsen blijven hangen. Soms komen ze volledig vast te zitten en in dat geval moet het complete toetsenbord worden gerepareerd. Het is niet mogelijk om een enkele defecte toets van het toetsenbord onder handen te nemen, waardoor reparaties buiten de garantie honderden euro's kunnen kosten.

  Apple is aangeklaagd door een groep consumenten die stelt dat de toetsenborden van de MacBook en MacBook Pro een ontwerpfout bevatten, waar Apple voor of tijdens de verkoop van wist. De toekomst moet laten weten wie er er uiteindelijk in de rechtszaal gelijk zal krijgen of dat Apple wellicht alsnog een schikking treft.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.