'Apple Pay komt in november naar Nederland'

  Het lijkt niet lang meer te duren voordat de Apple Pay service ook in Nederland verschijnt. Bronnen van de site WANT melden dat Apple op 2 november bekend gaat maken dat Apple Pay naar ons land komt.

  Mybloodtypeiscoffee

  ING zou dan als lanceringspartner fungeren, wat inhoudt dat de bank betalingen die via de betaaldienst gedaan worden accepteert. Ook bunq zou geïnteresseerd in de service zijn. Mochten de geruchten kloppen, dan is Nederland niet het enige land waarin Apple Pay gelanceerd gaat worden. Ook in Duitsland en België wordt de service nog niet gebruikt en dus zou een gelijktijdige lancering met Nederland in het verschiet liggen.

  Wat is Apple Pay?

  Apple Pay is een betaalmethode die de pinpas vervangt bij het afrekenen. Je dient op een iPhone, die overigens nieuwer moet zijn dan de iPhone 6, of Apple Watch een portemonnee (Apple Wallet) bij te houden, waarna je kan betalen bij pinautomaten. Wel moet je dan de Pay app openen en met je vingerafdruk de betaling bevestigen, want anders gaat de betaling niet door.

  Apple's betaalmethode werd in het najaar van 2014 gelanceerd in de Verenigde Staten. Sindsdien verschijnt de dienst in steeds meer landen, maar Nederland ontbrak nog. Tot komende maand, als we de geruchten moeten geloven.

  Het is overigens niet de eerste keer dat we horen over een mogelijke release in ons land, want ook begin 2016 én begin 2015 werd er gehint naar een Nederlandse lancering.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.