Apple patent hint naar waterbestendige iPhone

  Een nieuwe patentaanvraag van Apple hint naar een waterbestendige iPhone. De patentaanvraag werd vandaag gepubliceerd.

  De geruchten dat Apple aan een waterbestendige iPhone werkt komt niet uit de lucht vallen. Eerder werd er al gesproken over een waterdichte iPhone 6. Deze geruchten bleken echter minder waar. De patentaanvraag wijst erop dat Apple nog vol in ontwikkeling is aangezien de aanvraag in september 2013 werd geplaatst.

  Waterbestendige iPhone

  In de patentaanvraag wordt er een methode beschreven om de interne componenten waterbestendig te maken. Er wordt gesproken over een hydrofobe coating die om de exterieur van het apparaat wordt geplaatst. Hierdoor wordt de elektronica beschermt tegen water. Dit zou betekenen dat de exterieur van het apparaat niet waterdicht is maar de intereur waterbestendig. Door deze ontwikkeling zou het ontwerp niet leiden onder de wensen van een waterdichte behuizing.

  In de patentaanvraag wordt niet over een specifiek product gesproken. De kans is echter groot dat het over de iPhone gaat. Een aantal Samsung en Android toestellen zijn al waterbestendig. Opvallend is dat de Samsung S6 geen waterdichte behuizing meer heeft.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.