Apple pakt 92% van alle smartphone winst

  Dat Apple het financieel goed doet is algemeen bekend, net als dat het bedrijf blijft innoveren. Uit een recente marktanalyse blijkt nu dat Apple er met maar liefst 92% van de smartphone winst vandoor gaat.

  Er zijn grofweg meer dan duizend bedrijven die smartphones op de markt brengen, maar er loopt er blijkbaar maar één weg met de smartphone winst: Apple. Samsung ging er overigens vandoor met 15%, dat kan omdat andere bedrijven verlies draaiden op hun smartphones.

  De extreme winst is opmerkelijk, aangezien het bedrijf maar 20% van de smartphone markt bezit. Toch is er een verklaring voor: Apple heeft zijn eigen iOS, die zich differentieert van de alomgebruikt Android OS.

  Door de verzadigde Android markt blijft Apple populair en hoeft het bedrijf niet te concureren met smartphones die hetzelfde besturingssysteem draaien. Hierdoor is het voor Apple niet nodig om de prijzen te laten dalen van de iPhone. Zo blijven ze in het high-end smartphone-circuit.

  En dus strijkt Apple een hoop winst op, terwij het voor bedrijven als Samsung, HTC of LG steeds moeilijker wordt om zich te onderscheiden van andere, goedkopere androidmodellen.

  Smartphone winst voor Apple - een high-end monopolie

  Volgens experts verschuift hierdoor de markt van high-end smartphones langzaam naar Apple, en zien andere bedrijven een krimp door de marktverzadiging.

  Meer weten over Apple producten? Lees ook waarom Apple producten zo populair zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.