Apple oortjes voor iPhone 7 mogelijk niet inbegrepen bij aankoop

  De Apple oortjes voor iPhone 7 genaamd "Airpods" zitten mogelijk niet inbegrepen bij het kopen van een iPhone 7. Alles wijst erop dat de iPhone 7 afziet van de traditionele koptelefoonaansluiting, en de Airpods waarschijnlijk vanavond officieel aangekondigd worden tijdens de Apple keynote.

  De draadloze oortjes genaamd "Airpods" worden mogelijk vanavond bekendgemaakt tijdens de Apple keynote. Als wat we tot nu toe weten ook echt waar is, betekent dat het einde voor de koptelefoonaansluiting op nieuwe iPhone modellen en zal men voortaan vooral gebruik moeten maken van draadloze koptelefoons en oortjes, of muziek via de lightning aansluiting luisteren.

  Apple oortjes voor iPhone 7 hebben voordelen

  De nieuwe Apple oortjes voor iPhone 7 worden geleverd met een speciale opbergcase die de oortjes draadloos oplaad. De Airpods beschikken niet over een USB-aansluiting. Wel zullen de oortjes beschikken over een ingebouwde microfoon die ervoor moet zorgen dat "handsfree" bellen mogelijk wordt en virtuele assistent Siri zou hiermee ook bediend kunnen worden.

  iPhone 7 ziet af van de traditionele aansluiting

  Bekende Apple analist Ming-Chi Kuo is de verantwoordelijke voor al deze geruchten. Hij heeft het regelmatig bij het rechte eind. Daarnaast laat hij weten dat de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk totaal geen aansluiting heeft voor een koptelefoon of oortjes. De iPhone 7 zal maar één aansluiting hebben voor het opladen van de telefoon en de lightning adapter die bij de Airpods inbegrepen zitten.

  Op de plaats waar voorheen de aansluiting zat voor de koptelefoon en oortjes is nu ruimte vrijgekomen, hier wordt een sensor geplaatst die de 3D-touchervaring van de iPhone zal moeten verbeteren.

  Alles hierover wordt vanavond duidelijker tijdens de Apple keynote. Het evenement begint om 19.00 uur Nederlandse tijd en is te volgen op de officiële website van Apple.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.