Apple onthult tvOS 13 features die dit najaar naar Apple TV komen

  Tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC) 2019 heeft Apple tvOS 13 onthuld. Het gaat om een nieuw en uitgebreider besturingssysteem voor Apple TVs. De update is pas vanaf dit najaar beschikbaar, maar de belangrijkste tvOS 13 features zijn nu al onthuld.

  De nieuwe versie van tvOS moet Apple TVs nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken. Apple ziet het besturingssysteem graag als de standaard in de branche. Dat moet natuurlijk wel waargemaakt worden, en dat hoop Apple te doen met enkele nieuwe features.

  Wat zijn de nieuw tvOS 13 features?

  Wie tvOS 13 opstart zal een nieuw beginscherm te zien krijgen. Apps op de TV kunnen schermvullende previews vertonen. Zo kun je sneller films, series, games en muziek op groot beeld zien. Wat je op je beginscherm te zien krijgt is bovendien volledig persoonlijk. Eén van de tvOS 13 features is het ondersteunen van meerdere gebruikers, waar je met een druk op de knop tussen kunt wisselen.

  De meerdere gebruikers worden ook ondersteund door Apple Music. Iedereen in het huishouden heeft nu snel en eenvoudig toegang tot zijn of haar eigen aanbevelingen en afspeellijsten. Daarnaast kunnen de teksten van nummers weergegeven worden op het scherm van je TV. Handig voor als je vaak gasten hebt die per se mee willen zingen terwijl ze de tekst niet kennen.

  Nieuwe opties voor gaming

  Vanaf dit najaar komt Apple Arcade naar Apple TV. Met Apple Arcade kunnen zes mensen op één abonnement 100 exclusieve games spelen. Deze zijn ook beschikbaar op andere Apple apparaten. Daarnaast ondersteunt tvOS 13 de Xbox One S controllers en de PlayStation DualShock 4.

  Apple TV+

  Er komt ook een vernieuwde Apple TV app. Met deze app kun je Apple TV-kanalen kijken en films kopen en huren via iTunes. Daarnaast komt dit najaar de streamingdienst Apple TV+ uit. Op deze dienst zal originele content te zien zijn. De dienst is te gebruiken via de Apple TV app. De app zal ook beschikbaar zijn voor sommige apparaten die niet van Apple zijn.

  Wanneer komt tvOS 13 uit?

  Ontwikkelaars kunnen nu al aan de gang met de nieuwe tvOS 13 features. tvOS gebruikers kunnen later deze maand deelnemen aan een open bèta, waarvoor je je hier kunt aanmelden. De volledige versie is vanaf dit najaar beschikbaar als gratis update voor Apple TV 4K en Apple TV HD.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.