Apple Oled schermendeal met Samsung in 2017 een feit

  Samsung zou een deal gesloten hebben met Apple om in 2017 100 miljoen Oled schermen te leveren. Dit meldt The Korea Herald die het nieuws bij afzonderlijke bronnen gecontroleerd zou hebben. Vanaf 2017 kunnen de Apple Oled schermen al een feit zijn.

  Met de deal zou in totaal 2,59 miljard dollar gemoeid zijn, de twee hardwarefabrikanten hebben dus eens geen ruzie, maar werken samen om de beeldschermen in de nieuwe iPhones te krijgen. Het lijkt er dus op dat Apple haar eigen Retina beeldschermen zal laten vallen en de Oled schermen van Samsung in gebruik gaat nemen.

  Op dit moment is er nog niets bevestigd door een van de twee partijen, maar eerdere geruchten tonen dat het nieuws wel eens waar zou kunnen zijn. Naast de deal met Samsung, zouden er ook gesprekken gevoerd worden met LG om de nieuwe Apple Oled beeldschermen te laten leveren.

  Aangezien LG en Samsung de grootste ontwikkelaars van Oled beeldschermen zijn, zouden de twee Koreaanse bedrijven een logische keus zijn voor Apple indien ze daadwerkelijk Oled schermen in haar toestellen wil hebben.

  Apple Oled de nieuwe standaard voor iPhone?

  Of het gerucht ook waar is hangt op dit moment alleen nog af van een bevestiging van een van de partijen. In principe gaat het gerucht al enige tijd dat Apple inderdaad van haar LCD beeldschermen afwil en over wil stappen op de energiezuiniger Oled beeldschermen.

  Het feit dat het om een dusdanig specifiek bedrag van 2.59 miljard dollar gaat en daarnaast ook het feit dat de beeldformaten voor de Oled schermen expliciet worden genoemd (4.7 inch en 5.5 inch), maken dat het gerucht over de deal tussen de twee smartphonefabrikanten best eens waar zou kunnen zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.