Apple Music komt waarschijnlijk naar Google Home

  Waarschijnlijk komt Apple Music naar Google Home. Dit werd in een update van de Google Home-app voor iOS genoemd. Een lezer van het platform MacRumors merkte het voor het eerst op. Ondanks gebruikers momenteel nog geen Apple Music via Google Home-speakers kunnen afspelen, kan hier verandering in gaan komen.

  Google

  Momenteel is het in de Verenigde Staten al mogelijk om Apple Music te beluisteren via Amazon Alexa-speakers. Volgens de instellingen van de Google Home-app zal hier binnenkort Google Home bij komen. Los van de langer bestaande opties als YouTube Music, Deezer, Google Play Music, Pandora en Spotify, wordt nu ook Apple Music genoemd. We kunnen dus verwachten dat de muziekdienst van Apple naar Google Home zal komen.

  Apple Music stond al eerder in het instellingenmenu van Google Assistant. Er stond toen dat de dienst een beperkte beschikbaarheid had en exclusief voor iOS was. Bij de nieuwe update van Google Home staat Apple Music tussen alle andere muziekdiensten en staat er niet meer dat het alleen voor iOS is. Je kunt deze opties vinden onder ‘Meer muziekdiensten’. Op dit moment is het nog niet mogelijk om Apple Music via je Google Home-speaker af te spelen met Google Assistent, maar hier kan een verandering in gaan komen. Een grappig feitje is dat Google Assistent het meest gebruikt wordt in Nederland.

  Apple Music komt mogelijk naar Google Home

  Google Home is een apparaatje dat van alles voor je kan doen. Of je het nummer Piano Man van Billy Joel wil afspelen via Chromecast of via de ingebouwde speaker? Het technische snufje kan allerlei dingen voor je uitvoeren binnen milliseconden. Het is mogelijk om uit talloze afspeellijsten van Spotify of welke muziekdienst dan ook te kiezen, maar daar blijft het niet bij. Het is namelijk ook mogelijk om met Google Home een film van Netflix af te spelen.

  In het begin verliep het afspelen van Netflix films via Google Home niet zo soepel. Wanneer je een film had uitgekozen, koos Google Home het eerste de beste profiel op het account uit en speelde het de film die je wilde af. Dit zorgde voor frustratie bij gebruikers, omdat zij op een ander profiel kwamen te zitten en de smaak van de kijken volledig omgooiden. Inmiddels is dit probleem opgelost.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.