'Apple MicroLED schermen in de toekomst gebruikelijk'

  Apple nam in 2014 stilletjes een bedrijf genaamd LuxVue over. Een bedrijf dat zich vooral bezighield met de techniek naar laag verbruik MicroLED schermen. Volgens Bloomberg heeft LuxVue haar onderzoek doorgezet, en maakt Apple recentelijk een belangrijke investering met haar oog op de toekomst. De Apple MicroLED schermen zullen we dan ook vaker gaan zien.

  Apple-producten bevatten hedendaags nog OLED-schermen, gemaakt door concurrent Samsung. Maar met deze vermoedelijke investering, lijkt daar verandering in te komen. MicroLED technologie maakt geen gebruik van blacklight. Zo hebben MicroLED schermen een beter contrast terwijl het de batterij ook nog eens minder verbruikt.

  Samsung lanceert in augustus als eerste bedrijf een product met een MicroLED-scherm. De 146 inch TV genaamd The Wall wordt gezien als een heuse primeur binnen MicroLED technologie.

  Apple MicroLED prototype vermoedelijk vorig jaar geproduceerd

  Het gerucht gaat dat Apple vorig jaar haar eerste prototype met een MicroLED-scherm heeft geproduceerd. Het zal gaan om een Apple Watch, het prototype smartwatch wordt gezien als proefkonijn voor Apple's MicroLED technologie. Het project dat vermoedelijk "T159" heette, moet ervoor zorgen dat Apple geen technologie meer hoeft te gebruiken van concurrenten Samsung en LG.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.