Apple kwartaalcijfers FQ2 2016 bekendgemaakt

  Apple heeft de financiële gegevens over de omzet van het tweede kwartaal bekendgemaakt. De informatie over de Apple kwartaalcijfers FQ2 2016 bevat een aantal opmerkelijke punten.

  Het tweede kwartaal werd afgesloten op 26 maart, maar de cijfers zijn onlangs pas bekendgemaakt. Uit de gegevens blijkt dat Apple een lagere omzet heeft behaald dan het tweede kwartaal van het boekjaar 2015, maar desalniettemin is er winst gemaakt. Zo heeft het technologiebedrijf een omzet behaald van 50,6 miljard dollar ten opzichte van 58 miljard dollar een jaar geleden. In Q2 van dit jaar werd uiteindelijk een nettowinst van 10,5 miljard dollar geworven wat, in vergelijk met de 13,6 miljard van het jaar ervoor, een afname betekende.

  Apple kwartaalcijfers FQ2 2016 niet het enige dat tegenvalt

  Ondanks de tegenslag heeft Tim Cook, CEO van Apple, een positief bericht achtergelaten.

  "Ons team heeft uitzonderlijk goed gepresteerd in een klimaat van
  sterke macro-economische tegenwind."

  Toch gaat het sinds de bekendmaking van de financiële cijfers wat stroef met het bedrijf. Zo is de waarde van de aandelen van Apple gezakt en is er een werknemer gevonden die zelfmoord heeft gepleegd in de vestiging in Cupertino.

  Apple heeft desalniettemin een aantal vooruitzichten gesteld met betrekking tot de volgende kwartaalcijfers. Zo schat het bedrijf een omzet te gaan behalen tussen de 41 miljard dollar en de 43 miljard dollar. Daarnaast wordt er gestreefd naar een brutomarge tussen de 37,5 en 38 procent.

  Als je geïnteresseerd bent in de Apple kwartaalcijfers FQ2 2016, dan is het mogelijk om de conference call terug te luisteren via de officiële Apple site. Ook heb je de mogelijkheid om de cijfers van FQ1 2016 terug te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.