Apple klaagt Qualcomm aan en eist 1 miljard dollar

  Apple klaagt Qualcomm aan wegens het misbruiken van haar monopoliepositie. Volgens Apple zou de chipfabrikant te veel geld vragen voor haar technologie en daarnaast zou Qualcomm een openstaande rekening van Apple niet betalen. Apple eist 1 miljard dollar van chipfabrikant Qualcomm.

  Qualcomm lijkt het niet echt goed te doen, als het gaat om zakendoen. Eind vorig jaar kreeg Qualcomm namelijk al een grote boete wegens machtsmisbruik in Zuid-Korea en eerder deze week werd het bedrijf ook al beschuldigd door de Amerikaanse autoriteiten wegens dezelfde reden.

  Nu is Apple ook met een soortgelijke claim gekomen. Apple klaagt Qualcomm aan wegens het misbruiken van haar machtspositie, maar ook vanwege het achterhouden van geld.

  Qualcomm beschikt over verschillende patenten die belangrijk zouden zijn voor het ontwikkelen van smartphones. Bedrijven die smartphones maken, zoals Apple, zouden van deze patenten gebruik mogen maken in ruil voor een flink geldbedrag. Volgens Apple heeft Qualcomm deze bedragen veel te hoog gemaakt zonder duidelijke redenen.

  Apple klaagt Qualcomm aan wegens het achterhouden van geld

  Daarnaast beweert Apple dat Qualcomm geld achterhoudt. Apple werkte mee aan een onderzoek naar misbruik van Qualcomms monopolie in Zuid-Korea. Naar aanleiding van dat onderzoek is Qualcomm veroordeeld tot een grote boete, maar het bedrijf kan dit nog voorkomen door in hoger beroep te gaan.

  Hierdoor zou Qualcomm een openstaande rekening niet terugbetalen aan Apple. Dit zou gaan om een bedrag van 1 miljard dollar en Apple klaagt Qualcomm aan wegens het niet betalen van dat bedrag.

  Dit is niet het enige wat Apple van Qualcomm eist. Zo wil het bedrijf dat bepaalde patenten van Qualcomm ongeldig worden verklaard of dat de kosten van de licenties worden verlaagd. De licentiekosten zouden volgens Apple veel hoger liggen dan die van andere bedrijven met soortgelijke patenten.

  Qualcomm heeft tevens gereageerd op de claim van Apple. Volgens het bedrijf is de aanklacht van Apple nergens op gebaseerd en heeft Apple bewust de onderhandelingen op een misleidende manier benoemd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.