Apple iPhones oled-scherm zal voortaan alle lcd-schermen vervangen

  Vanaf 2020 wil Apple voortaan alleen nog maar iPhones met een oled-scherm uitbrengen. Volgens The Wall Street Journal zou dit jaar dus zomaar het laatste jaar kunnen zijn dat het bedrijf telefoons met lcd-scherm uitbrengt. De bronnen die zijn gebruikt zijn gesprekken die schermmaker Japan Display voert met diverse investeerders.

  De reden dat Apple van de lcd-schermen af wil en over wil stappen op oled-schermen, is omdat oled van zichzelf al licht geeft. Lcd daarentegen heeft een losse module voor schermverlichting nodig. Oled-schermen zijn dunner en meer flexibel.

  Japan Display is een bedrijf dat al jaren lang verantwoordelijk is voor de lcd-schermen voor iPhones. Het bedrijf zei dat deze inkomsten vanaf 2020 zullen wegvallen. Zowel Japan Display als Apple merkten dat de verkoop van de iPhone XR met lcd-schermen tegenvielen, dus ging Japan Display op zoek naar investeerders. Deze investeerders zouden een bedrijfsaandeel tot 30 procent krijgen.

  Apple iPhones krijgen voortaan een oled-scherm

  De iPhone X werd in 2017 uitgebracht en was de eerste iPhone die een oled-scherm had. De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus hadden toen nog een lcd-scherm. De iPhone XS en XS Max verschenen in 2018 en hebben beiden een oled-scherm. De enige nieuwere iPhone met een lcd-scherm is de iPhone XR, die bredere schermranden heeft vergeleken met anderen.

  Als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste Apple snufjes, lees vooral dan ons artikel met Apple-producten die in 2019 verwacht worden. Heb je een Macbook en hou je van games? De meeste mensen zullen de struggle wel kennen. Er zijn zoveel toffe games, maar allemaal voor Windows. Toch zijn er meer games voor jouw laptop of computer dan je denkt. Je leest het in onze top 10 beste Macbook games.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.