Apple investeert half miljard dollar in haar abonnementsdienst Apple Arcade

  Apple investeert een hele grote som geld, namelijk een bedrag van ruim 500 miljoen dollar, in haar nieuwe abonnement dienst genaamd Apple Arcade. Dit meldt The Financial Times. Met meer dan 100 titels moet Apple Arcade een succesvolle game dienst worden voor iOS-gebruikers.

  Wat is Apple Arcade?

  Apple Arcade is een nieuwe game dienst van Apple voor games op iOS en macOS. De dienst werd in maart aangekondigd tijdens het Apple Event. Gebruikers krijgen een abonnement met een maandelijks bedrag, waardoor ze toegang krijgen tot allerlei games, ontwikkeld door zowel onafhankelijke ontwikkelaars als grote gamestudio’s. De games op de dienst zullen geen extra betalingen vereisen of advertenties bevatten.

  Welke games er precies allemaal op de dienst beschikbaar zullen worden is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat een praat grote ontwikkelaars meedoen, zoals onder andere Sega, Disney, Cartoon Network en Konami.

  Apple

  Hoeveel gaat de game dienst kosten?

  Het is nog niet bekend hoeveel het abonnement van de dienst gaat kosten. De dienst zal in meer dan 150 beschikbaar worden. Of Nederland ook gebruik gaat maken van de game dienst is nog niet duidelijk.

  Tijdens het Apple Event in maart werd los van de nieuwe game dienst ook nog een vernieuwde versie van de Apple TV app aangekondigd. Via deze app is het mogelijk om series en films van verschillende streamingdiensten bekijken via één platform. Als consument betaal je alleen voor de content die je wil zien.

  Wanneer wordt de nieuwe dienst van Apple beschikbaar?

  In een recente trailer op het officiële YouTube-kanaal van de smartphone gigant staat dat we de dienst deze herfst kunnen verwachten. Wat de precieze releasedatum van de dienst wordt is nog niet bekend. We weten dat de dienst vanuit de App Store te gebruiken zal zijn op diverse apparaten, waaronder iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Gebruikers kunnen games met andere gezinsleden delen door de Family Sharing-optie.

  Wil je meer lezen over Apple? Lees dan vooral ons artikel met de top 10 Apple tips voor je iPhone. Ook kan je ons artikel met handige AirPods tips om het meest uit je oordopjes te halen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.