Apple firmware update met Airplay 2 ondersteuning AirPort Express

  De AirPort Express is door een nieuwe Apple firmware update geschikt voor AirPlay 2. Hierdoor kan er ook op draadloos muziek worden afgespeeld op meerdere apparaten.

  Met behulp AirPlay 2 kunnen Apple-gebruikers tegelijkertijd muziek afspelen op verschillende apparaten. Eerder was er geen ondersteuning voor deze techniek door de AirPort Express, maar door deze update kun je de WiFi-versterker van Apple ook gebruiken om muziek af te spelen. Dit kan overigens niet met de andere modellen van de Apple AirPort. Om de firmware-update te downloaden moet je eerst de AirPort Utility-app downloaden uit de App Store.

  Apple firmware update zorgt voor Airplay 2 ondersteuning

  De AirPort Express is de kleinste AirPort die er op dit moment is. De kleine router van Apple kan dus worden gebruikt om draadloos muziek te streamen en draadloos te printen. Daarnaast kan het WiFi-netwerk met behulp van het apparaat worden uitgebreid, om er voor te zorgen dat je in kamers ver weg van de router nog steeds een goede verbinding hebt. Tot slot kan je ook nog een bedrade speaker aansluiten op de AirPort Express waardoor je de speaker alsnog draadloos kunt bedienen.

  AirPlay 2 is de Apple-versie van Sonos en zorgt ervoor dat je door het huis heen op verschillende plekken speakers kunt bedienen. De speakers kunnen door middel van multiroom audio allemaal hetzelfde afspelen, maar ook allemaal iets anders. AirPlay 2 werkt op basis van de Woning-app uit de App Store.

  AirPort Express niet langer te koop

  Apple heeft een paar maanden geleden aangekondigd dat het stopt met de productie van de AirPort express. Het apparaat is al sinds 2012 op de markt en wordt vooral gebruikt door mensen die hun speakers graag draadloos willen aansturen. Wanneer je op dit moment al een AirPort hebt, kun je hem de komende vijf jaar nog wel laten repareren door Apple.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.