Apple fabrieken naar Amerika brengen behoort tot mogelijkheden

  Volgens kersverse president Donald Trump heeft Tim Cook, CEO van Apple, zijn 'ogen open' over het verplaatsen van Apple fabrieken naar Amerika. Apple zou samen met Foxconn overwegen een investering van zeven miljard dollar te doen om de fabrieken naar de VS te verplaatsen.

  Na de verkiezingen hield Donald Trump al snel een bijeenkomst met veel verschillende leiders op het gebied van technologie. Deze bijeenkomst had als doel veel van de productie en ontwikkeling naar de VS te halen, om meer banen te creëren in het eigen land. Bij deze vergadering was ook Tim Cook, CEO van Apple, aanwezig. Volgens een rapport van Nikkei zouden Apple en Foxconn overwegen om de Apple fabrieken naar Amerika te halen.

  Investering van zeven miljard om Apple fabrieken naar Amerika te halen

  In het rapport staan details waaruit blijkt dat Apple en Foxconn overwegen om gezamenlijk een investering te doen van maar liefst zeven miljard dollar in fabrieken in de Verenigde Staten. Specifiek gaat het om een geavanceerd en geautomatiseerd complex, dat uiteindelijk tussen de 30.000 en 50.000 banen zou creëren in de VS. De fabrieken zouden zich specialiseren in het ontwikkelen van schermen voor de iPhone.

  Het verplaatsen van de fabrieken naar de VS zou wel kunnen leiden tot een hogere prijs. Het zou kunnen zijn dat de prijs van producten in de VS tot wel 500 dollar zou toenemen, maar dat dit niet merkbaar zou zijn in de kwaliteit van de producten. Om dit verschil op te vangen zou de overheid concessies moeten doen op een aantal punten. Zo zouden de rekeningen voor de elektriciteit en de grond waarop het complex wordt gebouwd flinke kortingen moeten krijgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.