Apple eist nog eens 380 miljoen van Samsung

  Samsung en Apple zijn al een tijdje flink aan het vechten in de rechtszaal om diverse patentinbreuken. Apple wil nu nog eens 380 miljoen dollar van Samsung bovenop het bedrag dat de Zuid-Koreaanse tech-gigant al moest neerleggen voor de pantentinbreuk.

  Beide bedrijven zijn sinds deze week weer in de rechtbank te vinden. Samsung zegt dat het Apple alleen een som geld van rond de 52 miljoen dollar hoeft te betalen, bovenop de 600 miljoen dollar die het bedrijf al aan Apple moet overmaken.

  Die 600 miljoen dollar is al een afgeslankte versie van het bedrag dat het Zuid-Koreaanse firma oorspronkelijk moest betalen. Apple eistte aanvankelijk 1 miljard dollar, maar een rechter verminderde dit naar 600 miljoen dollar.

  Volgens informatie van de rechtbank heeft Apple 360.000 apparaten niet kunnen verkopen door de patentschending van Samsung. Het bedrijf uit Cupertino heeft berekend dat Samsung 10,7 miljoen apparaten heeft verkocht die inbreuk maken op patenten van Apple. Samsung heeft met de verkoop van deze apparaten volgens Apple 3,5 miljard verdiend.

  Hoeveel Samsung daadwerkelijk aan Apple moet gaan betalen is nog niet bekend. De rechter verzocht beide tech-giganten om met een nieuw voorstel te komen voor 8 januari en deze in te dienen bij de rechtbank. De rechtszaak wordt in maart volgend jaar voortgezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.