Apple betaalt artiesten toch wel tijdens Apple Music-proefperiode

  Eerder kondigde Apple aan geen royalties te betalen aan artiesten tijdens de drie maanden durende proefperiode van Apple Music. Maar na een open brief van Taylor Swift waarin de zangeres kritiek leverde op het betalingsbeleid van Apple is daar al snel verandering ingekomen. Topman Eddy Cue meld vandaag dat de eerste drie maanden van de Apple music-proefperiode gewoon betaald wordt.

  Taylor Swift, de zangeres bekend van Shake It Off, is momenteel in Nederland voor een optreden in de Ziggo Dome. Maar dat betekent niet dat de zangeres over zich heen laat lopen door Apple.

  De actrice meldt namelijk in een open brief aan Apple dat haar album, 1989, niet gaat verschijnen op Apple Music wanneer artiesten niet tijdens de drie maanden Apple Music-proefperiode worden betaald.

  Apple Music-proefperiode

  In de open brief schrijft Taylor Swift dat het niet alleen om haar eigen aandeel gaat, maar ook om jonge artiesten die met hun eerste single een aandeel binnen kunnen slepen. Apple topman Eddy Cue stuurde daaropvolgend eerst een tweet om zijn waardering voor de brief te tonen aan Taylor Swift, waarna hij nog een tweet verstuurde met het bericht dat artiesten tijdens de drie maanden Apple Music-proefperiode toch betaald worden.

  Topman Eddy Cue geeft in een gesprek met recode aan dat de brief van Taylor Swift, gecombineerd met klachten van indie labels en artiesten de doorslag heeft gegeven om de verandering door te voeren.

  De royalties die tijdens de drie maanden durende Apple Music-proefperiode worden uitgekeerd zijn echter wel lager dan bij een betaald abbonement.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.