Apple kondigt Apple Arcade aan tijdens livestream

  In de livestream van Apple van vanavond heeft het bedrijf zijn eigen gamingdienst aangekondigd. Apple Arcade belooft meer dan 100 games bij lancering die je overal kunt spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Hoeveel de dienst moet gaan kosten is niet duidelijk.

  Apple Arcade belooft meer dan 100 games die exclusief via de nieuwe dienst gespeeld kunnen worden. Tijdens het Apple Event krijgen we al een voorproefje van een aantal games die exclusief naar de dienst komen. Zo zijn er role-playing games, platformers en racegames te zien. Geen van de games op de dienst zullen extra betalingen vereisen of advertenties bevatten. Naast de meer dan 100 games op launch zullen er steeds meer nieuwe games worden toegevoegd die exclusief op de dienst te spelen zijn.

  De nieuwe dienst van Apple zal vanuit de al bestaande App Store te gebruiken zijn. Via een nieuw tabje onderaan het scherm wordt toegang gegeven tot de nieuwe dienst. Bij de dienst van Apple betaal je een maandelijks bedrag, waarna je alle games op je apparaten kunt downloaden. Het is dus niet mogelijk om net als bij PS Now games te streamen zonder deze te downloaden. Daarnaast kunnen games dankzij de Family Sharing-optie gedeeld worden met andere gezinsleden, waardoor de hele familie op zijn of haar eigen apparaat kan gamen zonder meerprijs.

  Hoeveel gaat Apple Arcade kosten?

  Hoeveel de subscription gaat kosten is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat we geen vetpot moeten gaan betalen voor deze dienst. De dienst komt dit jaar nog naar meer dan 150 landen. Welke specifieke landen dit gaan zijn is nog niet duidelijk, maar Nederland zal hier waarschijnlijk wel tussen zitten.

  De Apple Arcade reveal is niet de enige aankondiging tijdens het Apple Event van vandaag. Zo heeft het bedrijf ook een vernieuwde versie van de Apple TV app uit de doeken gedaan. Via de app kun je shows en films van verschillende streamingdiensten bekijken via één platform. Je betaalt alleen voor de content die je wil zien.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.