Apple AR headset lijkt steeds dichterbij te komen

  Het lijkt er steeds meer op dat binnen niet al te lange tijd een Apple AR headset op de markt verschijnt. Het Elektronicabedrijf zou namelijk Vrvana hebben overgenomen. Dat meldt TechCrunch.

  Vrvana is een bedrijf dat momenteel werkt aan de Totem bril, een headset die augmented reality (AR) en virtual reality (VR) met elkaar combineert. Apple heeft daar volgens TechCrunch wel oren naar en zou naar verluidt een bod van 30 miljoen dollar op het Canadese bedrijf hebben uitgebracht. Apple zelf houdt zich op de vlakte, want het wil de geruchten noch bevestigen, noch ontkennen.

  Waar rook is, is vuur. Zo zouden enkele werknemers van Vrvana al zijn begonnen bij Apple. Ook zijn de social media kanalen van Vrvana sinds augustus inactief. Alles wijst er dus op dat er wel degelijk wat speelt bij het bedrijf.

  Mogelijke Apple AR headset komt mogelijk in 2020 op de markt

  Mochten de geruchten over een overname van Vrvana daadwerkelijk kloppen, dan zou Apple de hardware van de Totem bril gebruiken voor een eigen headset. Eerdere bronnen meldden namelijk dat het Amerikaanse bedrijf in 2020 een bril op de markt wil brengen.

  De eventuele augmented reality headset past in de plannen die Apple lijkt te hebben met het fenomeen. Zo werd met de recent uitgekomen iPhone X veelvoudig ingezet op de augmented reality functionaliteiten die het toestel kent.

  Ben je niet bekend met augmented reality en virtual reality? Niet getreurd, want een tijd geleden hebben we een special gewijd aan beide technologie├źn. Zo ben jij weer helemaal bij!

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.